A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

VirtualDubMod video birleştirme ve logo ekleme


VirtualDubMod video birleştirme ve logo ekleme, önceki VirtualDubMod dersimizde video kesme işlemini gerçekleştirmiş ve konu sonunda gelecek derse “video birleştirme ve logo ekleme” konusunu göreceğimizi söylemiştik. Nihayetinde, diğer konuların ve de işlerimin yoğunluğundan dolayı biraz geç de olsa yine sözümüzü tutuyoruz.

Yalnız sizden bir ricam olacak bütün konuların istatistiki verilerine baktığımda takip edenimiz bayağı çok yani umduğumdan kat ve kat fazlasıyla takip ediliyoruz. Fakat ne hikmettir ki bu başarıyı taçlandırma girişiminde bulunmamışız yani yorum kıtlığı çekiyoruz. Acaba çekiniyor muyuz? Yoksa mükemmel, eksiksiz anlatım yaptık da soru sormaya gerek mi duymuyoruz anlamadım. Umarım ikinci söylediğim doğrudur tabi çekinecek de birşey yok bunu belirteyim. Son olarak bu işi severek yaptığımı, maddi bir beklentim olmadığını blogdaki o reklam vari görüntülerin ziyaretçi alıp onlarıda bloğumuzdan karşılıksız faydalanmaya davet ettiğimizi söylemek isterim bunun yanında facebook da hayran sayfamızı oluşturmuş bulunuyoruz tüm AVPPA takipçilerini, gönül verenleri bekliyorum. Yorumlarınızı eksik etmeyin onlar bizim aşımız sonra aç kalırız :) Şimdiden teşekkürler gelecek olan yorumlarınız için..

Öncelikle video birleştirme işleminden başlayalım. Hatta ondan evvel video birleştirme nedir neden ihtiyaç duyulur. Amaaan birleştirmesek olmuyo mu? O da olur ama..

Video birleştirme: Birbiri ile alakalı Ya da alakasız iki Ya da daha fazla videonun tek bir video dosyası haline getirilmesi işlemidir. Neden video birleştirme işlemi uygulanır? Dağınık veya fazla sayıdaki birçok video dosyasını tek bir video dosyası haline getirmek için. Satın alğımız bir filmin iki bölümden oluştuğunu ve her bir bölümün iki ayrı diskte oluğunu düşünelim. Birinci bölümün sonunda video oynatıcımız duruyor bizde duruyoruz ekstradan ikinci bölüm için uğraş zaman kaybı, konsantre kaybı, soğuma vs. Kameramızla film çekiyoruz varsayalım, şurda burda durmamız kamerayı stop etmemiz gerekebiliyor videolarımız bölükpörçük olabiliyor. Ya da montaj yapmamız gereken kısımlar mutlaka olabiliyor.

Örnek resim( Resmi seçemiyorsanız üzerine tıklayınız!) 

VirtualDubMod programını çalıştıralım. Üst menüden “File” tıklayıp ilk videomuzu açalım. Sonra alt taraftaki oynatma çubuğumuzu en sağa yani sona çekelim. Yine üst menüden, bu sefer “Append Segment” tıklayalım ve birleştirmek istediğimiz ikinci videomuzu seçip aç dediğimizde birleştirme işlemi gerçekleşmiş oluyor.

Logo ekleme: Logo nedir? Tv lerde ekranın dört bir köşesinde olabilen kanal sembolleri. İhtiyaç mıdır? Olabilirde olmayabilirde, kişiye göre değişir. Logo en başta prestij demektir. En son Star kanalının logosu değişmişti bildiğim ve pek çok kişi beğenmemiş, eski logoyu daha çekici bulduklarını ifade etmişlerdi. Neyse biz konuyu kaynatmadan kendi logomuzu ekleyelim.

Logomuzu her ne programda yaparsak yapalım lakin “bmp” uzantılı olarak kaydetmeyi unutmayalım. Çünkü VirtualDubMod ile logo ekleme işleminde geçerli resim formatı budur. Ha birde unutmadan tga var ama tercih edilmediği için.. neyse herhangi birini kullanabilirsiniz.

Üst menümüzden video, filters ve add seçenekleri tıklayalım. Logo ibaresini seçip aç diyelim. Sol tarafta “Logo image” logomuzu seçelim. Sol alt taraftan “Show Preview” dediğimizde sağ taraftan önizleme yapabiliyoruz. “Opacity” logomuzun şeffaflığını “X offset” sağa sola kaydırmayı “Y offset” de aşağı yukarı kaydırmamızı sağlıyor. Tüm ayarlamalar tamamsa okeyleyip işlemi sonlandırıyoruz.

Filmi merak edenler için de küçük bir bilgi “Hellboy II The Golden Army” filmin adı. Yönetmenliğini Guillermo del Toro nun yaptığı filmin başrollerini Ron Perlman , Selma Blair ve Doug Jones paylaşıyor. Fantastik bir bilim kurgu filmi daha önce izlemeyenler için tavsiye olunur. Çalan müziği söylemeyeceğim biraz merak edin :D şaka şaka şuan aklıma gelmiyor ama soran olursa onuda yazarız..

VirtualDubMod video birleştirme ve logo ekleme(VİDEO)
 



0 yorum:

Yorum Gönder

ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular