A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

Particle Illusion Yazı Yazma


Particle Illusion Yazı Yazma' nın sınırı, sadece hayalleriniz kadardır. Hayalleriniz ne kadar geniş olursa, Particle Illusion Yazı Yazma da çalışma uzayınız o kadar sonsuz olur.

Particle Illusion Yazı Yazma da bilinmesi gereken bazı temel yöntemleri göstereceğim. Size geriye kalan hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek olacak.

Particle Illusion, programı çalıştırdık. Sağ tarafta efektlerimiz vardı, burdan default efektlerden “Star trail 2” seçelim. Tabi bu benim seçimim, bunu değilde “Magic trail sparkle” Ya da daha farklı, çekince bir noktadan diğer noktaya uzayan kuyruk atan bir efekti seçebilirdim. Amacım sıradışı olmaksa hepsini de kullanabilirdim. Dediğim gibi hayaliniz ve siz başbaşa..

Efekt belirledikten sonra çalışma alanımız olan genelde siyah ekrana bir tık atalım. Yukardaki menüden play tuşu ile kırmızı nokta kaydet tuşu arasındaki kutucuğa ilerleme değerini girelim örneğin ben 10' ar ilerleme değeri belirleyip devam ettirdim. Bu değer girme işini isterseniz elinizi mouse dan kaldırmadan da yapabilirsiniz. Bunun için siyah çalışma ekranımızın altındaki pencereden ilerleme, pozisyon çubuğunu ileri sürerek yapabilirsiniz.

Menü çubuğundan ok işareti tık verelim ve efekti mouse sol tuş basılı olarak istenilen yere sürükleyelim. Sürüklediğiniz son nokta ile ilk nokta arası bize girilen değer kadar yol verir. Fazladan girilmiş değer efektin daha hızlı olması Ya da iki nokta arası ulaşamadan silinmelere sebebiyet verebilir. Örneğin ben 10 yerine 15 girseydim bu böyle olacaktı.

Daha sonra tekrardan 10 değer girip başka bir noktaya sürüklüyoruz. Bu işlem yazımız bitene denk böyle tekrarlayacak. Ben “S” harfini bitiresiye 5 kez bu işlemi tekrarladım.Toplamda 10' ar olarak gittiğim değerler 5 işlem tekrarı sonunda 50' nci kare sonunda nihayet buldu.

Particle Illusion Yazı Yazma
"Büyütmek için Resim üzerine tıklayınız!"

Çalışma ekranı sol tarafından layer, “Star trail 2” efektin norm size büyüklük değerini 60 dan 0' a indiriyoruz. Sebebi ışıkları kapatarak harfimizi çizgisel, noktasal olarak görmek. Hiçbir “S” harfi keskin çizgilere sahip değildir. Şimdi ilk işlem sonucu keskin çizgileri olan “S” karakterinin geçişlerini yumuşatalım.

Önemli püf noktası geçişleri yumuşatma işlemi, klavyemizin sol “Alt” tuşu basılı tutarak çalışma ekranımızdan “S” karakterimizin keskin noktalarına, mouse sol tuşu ile tik atalım. Her tik, karakterde otomatik bir yumuşatma sağlayacaktır. Bu yumuşatma karakter üzerinde yeterli seviyede olmayabilir. Bunun için de çizgilerin birleştirme noktalarına teget geçen çizgimizi sağa, sola çekerek yeterli olacak yumuşatmayı sağlayalım.

Particle Illusion Yazı Yazma (YUMUŞATMA)
 "Büyütmek için Resim üzerine tıklayınız!"

Tekrardan “Star trail 2” efektin norm size büyüklük değerini 0 dan 60' a çekelim. Sol taraf, layer dan görünen noktaları görünmez yapalım ve menü çubuğumuzdan kare bitiş değeri, ilk açılışta her zaman 120 dir. 50 yazalım. 50 kare dememin sebebi “S” karakterimizi beş defa hareket ettirmiş ve her birine 10 kare değer vermiştik. Buna bağlı olarak tabi bitiş karesi değişiklik gösterebilir.

Şimdi menü çubuğundan kareleri geri sardıralım, ilk başına gelsin ve play diyerek oynatalım. İşte sonuç kısa bir çalışma örneği(VİDEO).


Particle Illusion Yazı Yazma, konulu dersimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Birdaha ki dersimizde Particle Illusion Yazı Yazma da yazıyı direkt olarak efekt içersine gömmeyi göreceğiz.


Önceki "Particle Illusion program anlatımı" konulu ders' e gitmek için Tıklayınız!!

Sonraki "PARTICLE ILLUSION YAZI YAZMA 2 Text" konulu ders' e gitmek için Tıklayınız!!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

An outstanding share! I've just forwarded this onto a colleague who had been conducting a little research on this. And he in fact bought me lunch due to the fact that I found it for him... lol. So let me reword this.... Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to talk about this subject here on your web page.

my page - online bratz game
Also visit my blog :: bratz game

Unknown dedi ki...

You're welcome, thank you. :)

Yorum Gönder

ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular