A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

Fraps, fraps kullanımı.


Fraps nedir? Nasıl kullanılır. Fraps yeni nesil oyunlarda ekranın görüntüsünü alabilmek için birebir ilaçtır. Bunun dışında ekran görüntüsünü diğer ekran kaydedici programlara aldıramamıştım! Filmlerde, izlediğiniz filmin saniyedeki kare hızını birebir gösterir. 29fps, 30fps herneyse.. Bu kalite oluyor tabi bilmeyenlere ona göre, bilenlere de hatırlatmış olayım. Kısaca anlatacak olursak:


Fraps, yukarda 4 sekmeden oluşmaktadır. Bunlar general, fps, movies ve screen schoots.
            Sekme olan “GENERAL” da 4 farklı kutucuk vardır, baştaki “Start Fraps minimized” programı alt kısım yani minimum da çalıştırmayı sağlar. Hemen altındaki “Fraps window always on top” açık pencere olarak çalışır. 3.Sırada ki “Run Fraps when Windows starts” programın, windows başlangıcında çalışmasını sağlar.
      Fps sekmesinde oyun içerisinden alınan bir dizi fps değerlerini excel’ e kaydedilmiş biçimde bize verir ulaşım yeri fps sekmesindeki “Folder to save benchmarks in” kutucuğudur. Kaydı başlatmak ve bitirmek için 2 tuş atamalısınız. “Overlay Corner” Fps değerinin ekranın hangi köşesinde görünmesini isterseniz ona göre ayarlayabilirsiniz.

           Movies sekmesine geldiğimizde, burası video kayıt yeridir. Kaydın aktarıldığı yer yeşil kutucuk üzerinde belirtilmiştir. Bir oyunda olduğumuzu düşünürsek oradan almak istediğimiz görüntü için “Video capture hotkey” de belirlemiş olduğumuz tuşa ilk bastığımız an kayıt başlayacaktır. İkinci de ise kayıt duracaktır. Bu videonun tam, yarım ekran veya hangi fps de kaydedileceğini, ses kayıdında hangi aparatların ne şekilde kullanılacağını hepsini bu sekme üzerinden ayarlıyoruz.

        Screenshots sekmesindeyse ekrandaki olayı fotoğrafa döküyoruz, 4 farklı uzantıda(bmp, jpg, png, tga) kaydı gerçekleştirmek mümkün.




Programı google üzerinden arattığınızda birçok değişik sürümüne, indirme linkine kolayca rastlayacaksınız. Yalnız şunu hatırlatmak isterim program ücretlidir. Ücretsiz sürümler deneme sürümleri olup 20 ila 30 sn. arası kayıt yapmaktadırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular