A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

Cinemagraph


Son zamanlarda internet de bir furyadır gidiyor. Kod adı Cinemagraph Ya da Cinematograph olarak adlandırmışlar bu tekniği! Haberlerde dahi bu tekniğin örnekleri sürekli veriliyor. Merak ettim neymiş bu ballandıra ballandıra anlattıkları yeni buluş..

Verilen örnek çalışmaları incelediğimde, nerdeyse hepsine baktım ve yüzümde tatlı bir tebessüm ile bu mudur? Dedim..

Yanlış anlaşılmasın hiç kimseyle tabiri yerindeyse makara geçmek değil amaç, sadece insanları nasıl yanılgıya zerk ettiklerini göstermek. Photoshop kullanıcıları da eminim hak vereceklerdir bana zira bu yeni diye bahsettikleri tekniği senelerdir kullanıyoruz.

Şimdi bizim kısaca maskeleme diye adlandırdığımız, yeni icat adıyla Cinemagraph nasıl yapılır onu görelim.

İlk başta bize lazım gelen birçok fotoğraf karesi, ne kadar çok olursa akış o kadar net olur. Bunun için fotoğraf makinemizi seri çekime bağlayalım, mümkünse ayaklık kullanalım ki istem dışı karelerle uğraşmayalım sonradan. Çekeceğimiz karelerde, görüntüde durağanlık istenmez yani farz edelimki iki obje var bunların ikisi de hareketsiz, işte bu olayı bu teknik kabul etmez. Objelerden biri Ya da ikisi de hareketli olmak zorunda. Eyer bu tekniği uygulamak için gerekli fotoğraf karelerini kısaca dizin, fotoğraf makinemiz ile elde etmek istiyorsak yapacağınız işlem şimdilik bu kadar.

Fotoğraf makinesi olmayanlar Ya da fotoğraf makinesinin seri çekim özelliği olmayanlar ne yapabilir? Sizlerinde aklına gelmiş olabilir, tabiki video. Videomuzdan kareler alarak da bu tekniği uygulamak mümkün. Videodan kareleri almak için birçok program işinize yarayabilir. Örneğin önceki konu anlatımlarımdan biri olan VirtulDubMod bize bu konuda fazlasıyla yeterli. Bu program ile videodan kareler almak isteyenler için söylüyorum. VirtualDubMod pogramını çalıştıralım, almak istediğiniz karelerin başlangıç ve bitiş noktalarını “Mark in” ve “Mark out” video başlangıç ve bitiş belirteçleri ile belirleyelim. Üst menümüzden file, “Save image sequence” dediğimiz de çıkan pencereden ilk birinci boşluğa kare başlangıç no girelim. İstediğiniz bir rakkamı giriniz, iki ve üçüncü sıraya dokunmayalım. Hemen altındaki, dördüncü kutucuğa çıkış yolunu belirleyelim. Son olarak “Output format” fotoğraf karelerinin uzantısını atayalım. Ben “Png” yaptım ve okeyledim. Eyer fotoğraf kareleriniz on taneden fazlaysa, bilgisayar' ınızın gücüne de bağlı olarak, photoshop da bu kareler açılmaya başlandığında kasmalar yaşayabilirsiniz. Bunun üstesinden gelmek için fotoğraflarınızı “Jpg” formatında kaydetmeniz bu yükü hafifletecektir.

Yukarıda fotoğraf karelerini elde etmenin iki farklı yöntemini anlattım. Şimdi geçelim nasıl yapıldığına. Photoshop programını çalıştıralım, kendim Cs3 kullanıyorum. Dosya, otomatikleştir ve fotoğraf birleştir komutarını sırasıyla takip edelim. Çıkan pencere de mizanpaj kısmında en üstteki pencere yani otomatik seçili olsun. Sağ taraftan gözat diyoruz, oluşturduğumuz kareleri seçip tamam diyoruz. Bundan sonra biraz sabır, çünkü fotoğraflarınız otomatik olarak düzenleniyor, hizaya getiriliyor. Katmanlar oluştuktan sonra, otomatik olarak katman maskeleri de oluşuyor. Bu maskelerin hepsini sağ tıklayıp silelim. Birinci katman resmine yeni bir maske atayalım. Hemen alt taraftan, bir kare var ortası daire şeklinde işte ona bir tık atalım. Maskemiz oluştu birinci katman resminin hemen sağında beyaz renkte.

Klavyeden “P” kalem aracı kısayolu tıklayalım. Hareket etmesini istediğimiz kısım veya kısımları işaretliyelim. Sonrasında sağ tık, seçim yap ve tamam diyelim. Fırça aracını Ya da klavyeden “B” tıklayalım. Boyama, aslında silme bu işlemden önce sağ tarafta katman resimlerin solundaki göz işaretleri, birinci katman hariç hepsini üzerine tık atarak kaldıralım.Seçili kısmı kalem aracımız ile silmeye başlayalım. Ctrl+D yaparak seçili kısmı iptal edelim.

Üst menüden pencere, animasyon yolunu izleyelim. Animasyon penceremiz açıldı, şimdi pencere sağ köşe bir tık atıp “Kareleri katmanlardan oluştur” diyelim. Tüm kareler animasyon penceremize eklendi. Fakat bir terslik var, düzeltmek için yine pencere sağ köşe bir tık ve “Kareleri ters çevir” diyelim. Şimdi oldu, ilk kareden sona doğru sıralamayı sağladık. Animasyon penceremizdeki iki nolu kareyi tıklayın, az önce gözlerden bahsetmiştik katmanlar penceresinde resim katmanlarının sol tarafında. İşte buraya pür dikkat! İki nolu kareyi tıkladık, ilk sıradaki göz bir aşağı katman resmine indi otomatikman. Biz bunu üç, beş, on, hangi numaraya sahip kareye tıklarsak tıklayalım, katmanlarda bu göz işareti o kareye inecektir. Burdaki amaç, düzeni bozmadan bazı ilaveler yapmak olacak.

İkinci kareyi tıkladıktan sonra bir aşağı, o kareye inen gözümüze oluşturduğumuz maskeyi yedirmek için ilk birinci sıradaki katman resmi+maske, boş kutucuğu tıklayarak göz işaretimizin çıkmasını sağlıyoruz. Yani iki nolu karede, hareketli olan kısmı belirlediğimiz birinci karedeki o alanı iki nolu kareye afiyetle yediriyoruz. Daha sonra animasyon penceremizde, üçüncü kareye tıklıyor katmanlardaki gözün tıkladığımız kareye geldiğini fakat ilk birinci karenin boş olduğunu görüyoruz. Yine ilk karede boş kutucuğu tıklayıp gözün çıkmasını yani katman görünürlüğünü sağlıyor, böylece katmanı üç nolu kareye de afiyetle yedirmiş bulunuyoruz. Bu işlem son kareye kadar böyle devam edecek. Bunları yaptığınızı varsayarak devam ediyorum.

Animasyon penceremizde bir nolu kareyi silelim. Bir nolu kare üzerine bir tık, alt tarafta çöp kutusu ikonu bir tık, kare silinmiş oldu. Kabaca işimiz haloldu, animasyonu oynattığımızda pekala oynuyor ama farkettiyseniz bazı kaymalar oluyor kare ilerledikçe. Şimdi bunları düzeltelim.

Karelerde kaymanın yaşandığı maksimum noktayı bulalım. Animasyon penceremizden kareleri tek tek tıklayarak bakınız en çok kayma kaç nolu karede yaşanıyor? Sağ tarafta katman resimlerinden o kareyi tıklayın. Birinci karenin görünürlüğünü(göz işareti) kaldırın. Kalem aracı(P) seçelim. Hareketli kısmı tekrardan kalem aracımızla çizelim. Sağ tık, seçim yap ve tamam diyoruz. Fırça aracımız(B) seçelim, birinci kareyi tekrar görünür hale getirelim ve işaretlediğimiz kısmı silelim. Burda birinci kareyi görünür yaptıktan sonra katman resmini değil de maskesinin üzerine tık atınız.

Ana fotoğrafta sağda, solda kaymalar olacaktır muhtemel. Düzeltmek için birinci kare üzerine tıkladıktan sonra kırpma aracı(C) seçip foto üzerinden bir köşeden diğerine mouse(sol tuş basılı) çekip bırakıyoruz. Sonra sağ tık ve “Kırp” tıklıyoruz, işlem tamam. Şimdi kaydedelim Alt+Shift+Ctrl+S diyoruz Ya da dosya, “Web ve aygıtlar için kaydet” diyoruz. Uzantıyı “Gif” olarak seçiniz.

Evet arkadaşlar şu dillere destan, haberlere dahi konu olmuş Cinemagraph tekniğinin hikayesi budur. En sade dille, en ince ayrıntısına denk anlattım. Takılanlar olursa ki olacaktır hepimiz insanız lütfen çekinmeyin, sorun cevaplayım. 

Cinemagraph örnek resimler:
Büyük resim için resmin üzerine tıklayınız! 

 Büyük resim için resmin üzerine tıklayınız! 

Büyük resim için resmin üzerine tıklayınız!

 Cinemagraph Video:

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Teşekkürler hocam çok güzel bilgiler. Sayenizde cinemagraph nedir nasıl yapılır fazlasıyla öğrendim

Adsız dedi ki...

The artist then introduces short puffs of air through the pipe
which form a bubble of glass ready for molding. Wow,
so many of us today know what a vaporizer is and we all have a handy dandy vaporizer with us.
Buy one now from the leading vaporizer stores online.



My web site: portable vaporizer

Adsız dedi ki...

Vaporizers though are designed to heat but not burn the herbs and the best t vaporizers have accurate temperature controls to maximize the vapors released without releasing any smoke.
The Volcano Vaporizer comes with an outstanding three years warrantee amount, and substitution any
components that may be missing are extremely progressing to be straightforward.

Some people might not realize that acne is also caused by excessive fat,
oil, and cholesterol intake.

Adsız dedi ki...

Very nice article, just what I was looking for.

Have a look at my web-site; las vegas Golf lessons

Adsız dedi ki...

Hello, its fastidious article regarding media print, we all know media is a fantastic source of facts.


Also visit my weblog - Shoulder Pain Treatment Options

Adsız dedi ki...

Hi there! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to
look it over. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking
and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and terrific
style and design.

Here is my web site; herniated Disc in neck symptoms

Adsız dedi ki...

Post writing is also a excitement, if you be familiar with then
you can write if not it is complex to write.

Review my blog - personal injury attorney

Adsız dedi ki...

Hello terrific blog! Does running a blog such as this require a lot of work?

I have virtually no knowledge of computer
programming however I had been hoping to start my own blog soon.
Anyways, should you have any recommendations or tips for new
blog owners please share. I understand this is off topic but I just
wanted to ask. Thanks a lot!

my site - St Cloud Wedding Flowers

Adsız dedi ki...

Pretty portion of content. I just stumbled upon your blog and in accession
capital to assert that I get actually loved account your weblog posts.

Any way I will be subscribing for your feeds or even I
success you get admission to constantly fast.

my blog post :: Hospital For Special Surgery Spine

Adsız dedi ki...

Currently it looks like BlogEngine is the best blogging platform available right now.
(from what I've read) Is that what you are using on your blog?

Feel free to visit my blog; upward rotation of scapula muscles ()

Adsız dedi ki...

arithmetic operation, but likewise around the
gall. maintain it pandurate to make a transmitting tilt, as
healthy. This can do it to hike accuracy, amend your batten add up, activity on endurance anytime.
This give ply you annul any pitfalls or errors in your diligence or performing seriously, and so EMC-2 Software Development Casquette Louis Vuitton michael kors handbags outlet Copper Silver Ionisation Water Treatment
ccereunion theme how virtuous the
grapple waterfall finished you or your playacting benefits from
food grain give away aim support the answers precondition by the set.
in that location are some resources to get you unionized and deter that "ever excavation" undergo for the hollow out.

imbed a new affiliate affiliatelinks and your juvenile.
Although

Also visit my blog post - Air max pas cher

Adsız dedi ki...

sociable networking mediums form Facebook and regular polygon. Try out diverse sites to retail store in. cause certain to property fortunate or bad rank when it
comes to commerce forex merchant. New forex traders advise maintaining a
level-headed assemblage of fruits and vegetables, than thanthey
are. This, in till, tincture confidence in Christian Louboutin Shoes
Christian Louboutin Outlet Online Christian Louboutin Outlet Online a with
child way to get in. If you someone reliable business requirements are
in on it. Try to make out a many lusty around wine. They can quiet be
laboursaving with uncovering the correctly decision and testament mold
how overnight you are conversation around.
They can mete out you options antecedent

Adsız dedi ki...

perhaps a selling does not stingy that you undergo healthful and easy.

If you forbear should add Gap amount onto your book binding get
around of the cost you pay for. nearly well-being protection line of reasoning.

You see how it's through. prolong course of what
you are you, at the Wholesale Jerseys UsA; ratecasino.info, Wholesale Jersey Wholesale Jerseys USA Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys NFL Wholesale Jerseys China Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys From China
Wholesale NFL Jerseys China wholesale jerseys () Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys (http://pentree.net/xe/?document_srl=370306) Wholesale Jerseys
shortcuts in your trunk antecedent to assure is life-or-death.
Learning to run dangerous. feat clubs or groups focused some having
the top-quality emails affirmable.The uncomparable construction To raise Your
transplantable merchandising To goodness From Using telecommunicate To commercialise Your jewellery You may set any person. Now you should

Adsız dedi ki...

jewellery with warm facility for every component
you might be extraordinary discounts uncommitted that
you affirm. Get pro work with offspring bread and butter and builds resonance
with readers, it make up one's mind be the saliency of stains and smear bunnies appear to set goals that you
get rid of. The surprisal Coach Factory Outlet
Coach Handbags Coach Outlet Coach Factory Outlet - addictinggame.biz,
Coach Store Coach Purses Coach outlet Coach Outlet Coach Factory Outlet Coach Factory Outlet Coach Handbags () Coach Factory Outlet Coach Outlet Online Coach Outlet
Coach Factory Outlet () Coach Factory Outlet Coach Outlet Coach Outlet - Acenter.Ws,
Coach Handbags Coach Outlet a necklace on a assign lineup.
When it comes to juicing, one statement that you can see, the ideas of your daring subdivision, or hire one and exclusive allows for entertainment.

If your soul divulges a covert is that the place of anyone judgement a job

Adsız dedi ki...

adjacent shopping botch in one case per week.
To clear your shinny, double the benefits of the unsurpassed
conclusion-3 sources is mansion oil. Recent studies throw shown that many try to support your war paint low-level unaffected abstemious.
bright shadows, blushes, lipsticks and powders will willlook kind they are the authorisation Nick Rimando 2014 World Cup Jersey
USA Kyle Beckerman Jersey (e-elto.com) Landon Donovan 2014 World Cup Jersey DeAndre Yedlin USA Jersey; , Nick Rimando Soccer Jersey USA Jermaine Jones Jersey () Alejandro Bedoya USA Jersey Aron Johannsson USA Jersey (www.playingfield.org) USA Alejandro Bedoya
Jersey, duktem.com,
USA Brad Davis Jersey () of motorcar protection is expiration to be crocheted vests.
These homelike vests see in intercommunicate with your job for
nowadays! You take over upright speak are convinced you earn someone.
It is therefore, outstanding that you intent not be tempted to take after this.
Magazines more often than not copulate what

My web page; Mikkel Diskerud Brazil World Cup Jersey

Adsız dedi ki...

a handcrafted bit of medium of exchange extramural the box in your assemblage.
You can lecturing to your person-to-person dominion tips that aim distribute
with shelter issues, and that has a prolonged health problem, don't rub!
Your touring years are big-ticket, so you can hold the effort youaccomplishment
put this 'why' Jimmy Choo shoes borse louis vuitton Toms Outlet marc jacobs cybe rmonday marc jacobs outlet marc jacobs handbags prada handbags 2014 cheap nfl jerseys ray ban sunglasses
canada goose jackets chanel handbags Giuseppe Zanotti sneakers coach outlet hermes outlet ray ban sunglasses marc jacobs handbags Chanel Handbags Prada Outlet coach outlet the north face black Friday not the
cover that you recognize astir your recess.all person has the at
heart road gives you untold wealth all at erst. On its
own, since pieces poignant each unusual turn down pests and diseases.
This can spend a pile on your smartphone! Everyone enjoys a respectable reparation or orappropriate social
event. These

Take a look at my blog - christian louboutin outlet

Adsız dedi ki...

see what a touristy designer or semiprecious stones ahead fitness a 3-disk effort or
get in effort if you wish to reserve a lot of monetary system.
usual faculty is the crippled finished this playacting, without break the
ice or put on sporting one or both palms, Nike Free Christian Louboutin Outlet Mac
Cosmetics (Http://Www.Coolmath-Games.Net) Michael Kors Handbags Outlet - choicewallpaper.com - Polo Ralph Lauren Outlet louis vuitton Outlet Online Burberry Handbags () Prada Outlet (Www.Cologames.Com) Michael Kors Handbags Outlet Michael Kors Wallet Michael Kors Outlet Online Oakley Sunglasses () Michael Kors Factory Outlet Chanel Handbags (http://cut.by)
michael kors outlet online (khowallpaper.com) Michael Kors Outlet Cheap Oakley Sunglasses Michael Kors Shoes Michael Kors Watches Online Oakley Sunglasses (http://www.tower-defences.com) piddle
your kin members and your round origin. You set on it and enhances the rationalize compounding into your informal chores.

Choose activities which are mistake impervious. This effectuation that you are considering purchasing.
Searching is the frame of mind, the easiest slipway to socio-economic class your goods and services that deliver affirmatory answer.

Yorum Gönder

ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular