A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

PARTICLE ILLUSION YAZI YAZMA 2 Text


PARTICLE ILLUSION YAZI YAZMA 2 Text: Sağ taraftaki efektlerden “Magic Trail Sparkle” seçelim. Bu benim seçimim, siz istediğinizi seçebilirsiniz. Çalışma alanımıza tıklayalım devamında, yazı olacağı için efektimizi “Make Area” yapmamız gerekiyor. Bunun için de üst menüden ok işareti tıklayalım ve çalışma alanımızdaki efektimizin üzerine sağ tıklayıp “Make Area” diyelim. Dedikten sonra noktasal efekt karesel bir alana dönüşüyor gördüğümüz gibi. Şimdi sağ alt uzatma kenarından tutup aşağı çekerek çalışma alanımızın boyutlarınca bu kareyi büyültüyoruz.

Efektimizi sağ tık atıp properties diyelim “Mask emitter with image(s)” sol baş tarafındaki onay kutucuğunu işaretliyelim ve sağ tarafındaki options' u tıklayalım. Yeni bir pencere açılacak, burda yapmamız gereken bir imaj, resim seçmek olacak. “...” üç nokta işaretini tıklayarak daha önceden oluşturmuş olduğumuz alfa kanallı yazımız “PARTICLE ILLUSION” seçiyoruz.

Sıra yazımızın daha belirgin olması için ayarlar ile oynamaya geldi. Biliyorsunuz yazımızda kullanmak üzere “Magic Trail Sparkle” efektini seçmiştik, şimdi bu efekte göre çalışma ekranı sol tarafından number %1350 değerini seçiyoruz. Size değerini %200 yapıyoruz ve son olarak zoom değerini %30 yapıyoruz. Tüm bu ayarlar yazınızın daha belirgin olması için, tabi bu değerler ile oynanabilir. Her efektin değerleri aynı olmaz, olamaz bunları kurcalayarak en uygun olanı belirleyebilirsiniz.

İşte mutlu son, yapılacak işlemler bitmiş bulunuyor. Bundan sonra üst menümüzden play diyerek efektimizi oynatmak kalıyor. Aşağıda konuyla ilgili video eklenmiştir.

Video:



Önceki "Particle Illusion Yazı Yazma" konulu ders' e gitmek için Tıklayınız!!
"Particle Illusion program anlatımı" konulu ders' e gitmek için Tıklayınız!!

2 yorum:

I am sorry dedi ki...

''burda yapmamız gereken bir imaj, resim seçmek olacak. “...” üç nokta işaretini tıklayarak daha önceden oluşturmuş olduğumuz alfa kanallı yazımız “PARTICLE ILLUSION” seçiyoruz.''
nasıl alfa kanallı yazı yaptınız?

Unknown dedi ki...

Merhaba, alfa kanallı yazıdan kasıt yazımızı oluşturan her bir harf için, içersindeki parlamaların vermiş olduğu şekil, efekttir. Örneğin her harf içerinde "?" şeklinde parlamalar olmasını isteseydik onun alfasını almamız gerekecekti. Alfa kanalını photoshop programıyla yapabilirsiniz. Örneğin "?" alfasını alalım. Arka plan rengi siyah olsun, işaret ise kırmızı renk olsun. Kırmızı olan "?" işaretimizi siyah olan arka plandan ayırmamız gerekecek bunun için,sihirli değnek(W) aracını kullanarak "?" işaretimizi seçiyoruz. Daha sonra sağ taraftaki katmanlar sekmesinden kanallar sekmesine gelelim, hemen alt taraftan seçimi kanal olarak kaydet diyoruz. Alfa kanalımız oluştu, sadece alfa kanalını seçerek yani diğer kanalların görünürlüğünü kaldıralım, farklı kaydet ama tif formatında kaydet seçeneklerinde alfa kanallar ve katmanların seçili olmasına dikkat edelim. Kaydet, tamam ve yine tamam dedik alfamız hazır ;)

Yorum Gönder

ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular