A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

DTS Ses Kalitesini Yükseltme

Bu dersimizde “DTS” formatlı ses dosyalarında kalite yükseltme olayına geçeceğiz. Bir önceki derste dts' nin ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlatmıştık. Size tavsiyem önceki konuyu okumadan bu ders' e geçmemenizdir. Aksi halde konuyu kavrama eksikliğiniz olacak, bunu özümseyebilmek için önce önceki ders diyorum. <<Önceki derse gitmek için tıklayınız!!

Kalite üzerinde oynama yapmak için bir önceki derste uğraştığımız kadar uğraşmayacağız. Şimdi önceki dersimizde baştan ilk birinci resmin altındaki açıklamada “ çıkış formatını DTS olarak seçelim. ” tırnaklar içersinde belirtmiş olduğum bu cümleyi kafanızdan tamamı ile silin, onun yerine çıkış formatını sondan ikinci seçenek olan “ 6 WAV'S ” olarak seçmenizi istiyorum. Bunu yaptığınız takdirde sol tarafta “ Surcode DVD DTS Encoder filename ” seçeneğinin kaybolduğunu göreceksiniz. Yani SurCode DVD-DTS programının otomatik olarak çalışmasını engelleyeceğiz, böylelikle “ Data Rate ” değerini bir öncekinden iki katı olan değer 768 kb/s x 2 = 1.536 mb/s ye yükselteceğiz.

Şimdi “ 6 WAV'S ” seçeneğini seçerek “Convert” diyelim ve dönüştürme işlemi başlasın. “DTS Encoder” programını çalıştıralım. “Left Front” diyelim ve 6 ayrı parçaya ayrılan ses dosyamızın “TFM-FL.wav” adlı parçayı seçerek açalım. Farkettiyseniz parçalara ayrılan ses dosyalırının tümü “TFM” diye başlar. Sadece, sonuna “FL, FR, SL, SR, C, LFE” uzantılarını alır. İşte bu uzantıları tektek seçelim. Daha sonra “Destination” tıklayarak 6 ayrı parçanın bileşiminden oluşacak yekpare parçamızın çıkış noktasını belirtelim. Devamında, Options>Encoder Options tıklayalım. “Data Rate:” 1.536 mb/s seçelim. Sample Rate 44.1 ise 48.0' a alalım ve okey yapalım. Encode diyoruz ve dönüştürme işlemi başlıyor..

Resimleri gözünüz seçemiyorsa, üzerine tıklayın lütfen!

Dönüştürme işlemi sonrasında ses dosyamızı çalıştırıyoruz. Aşağıda verdiğim resimde farkı bir işaretle belli ettim.

Resimleri gözünüz seçemiyorsa, üzerine tıklayın lütfen!

 Şuanda, sizde dönüştürme işlemini yaptığınız ses dosyanızı dinliyorsanız, aradaki kalite farkını anlamış olmalısınız. Ses daha bi berrak ve arkadaki ses efektlerini daha da net duyabiliyorsunuz. Bir benzetme yapacak olursak, HDR konu anlatımımızı takip ettiyseniz hdr edilmiş foto ile normal bir foto arasındaki fark gibi yani gölgede karanlıkta kalmış gözle seçilemeyen kısmın işlem sonrası o karanlık bölge, gölge kısımda nelerin olduğunu hangi objelerin var olduğunu gözümüzle ayırd edebileceğimiz kaliteye kavuşvası gibi sesin arkaplanında olup biten herşeyin kulağımızın duyabileceği seviye ve kalitesine ulaşması diyebilirim.

Konuya örnek olması açısından kendi yapımım olan bir DTS ses dosyasını paylaşıyorum indirmek için tıklayınız!  Şifre: "avppa.blogspot.com" tırnaklar hariç..

"DTS Ses Kalitesini Yükseltme" adlı konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bidaha ki derste görüşmek üzere sevgiyle kalın..






8 yorum:

Adsız dedi ki...

Marka Araştırma merkezi olarak verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Unknown dedi ki...

Rica ederim, faydalı olabildiysem ne mutlu.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Gayet başarılı bir yazı olmuş. Buz firması olarak böyle yazlarınızın devamını bekliyoruz.Başarılar ...

Adsız dedi ki...

Ses çok etkili çıkıyor net ve yüksek. Yeni deneyecekler sesi kısın yoksa ben gibi sandalyeden geriye takla atarsınız :D

Hocam sizede teşekkür ve tesüflerimi sunarım. Sandalyemi ne zaman yollarsınız :D

Unknown dedi ki...

Ses' in etkili olduğunu söylemiştim. Sade etki değil bundan kasıt daha berrak, net ve güçlü. Hmm bu arada sandalyeniz kargoda güle güle kullanın..!

Adsız dedi ki...

Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
Is it very difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty
quick. I'm thinking about setting up my own but I'm not sure where
to start. Do you have any points or suggestions? With thanks

Check out my web-site; Louis Vuitton Cheap

Adsız dedi ki...

Does your blog have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to send you an e-mail.
I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.
Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.


my blog post - Dr Dre Beats

Yorum Gönder

ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular