A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

EasyPHP, kullanımı, kurulumu, easyphp indir

EasyPHP, kullanımı, kurulumu, easyphp indir:

EasyPHP Kurulumu:
Setup programı çalıştıralım. Next diyoruz, Sözleşme koşullarını kabul edelim. "I accept the agreement" işaretleyiniz.
İki defa next yaptıktan sonra, programın nereye kurulacağını belirtmemiz isteniyor. Bunu belirledikten sonra next ve intall ediyoruz. Program yüklenmeye başlıyor. Sonunda finish diyerek kurulumu tamamlıyoruz.

EasyPHP Kullanımı:
Browser yani tarayıcınızı açın ve "http://127.0.0.1/home/" tıklayınız! yada monitör ekranın sağ alt köşesine yerleşmiş olan hızlı başlat ikonu sağ tıklayarak "Administration" tıklayınız.

Açılacak olan pencere de mysql adı, host ve host adı vs. bilgilere ulaşabilirsiniz. Lokalde kurulacak olan web sitemize ait dosyaları EasyPHP kurulu olduğu yere gidip "www" klasörünün içine atalım. Dikkat! kurmak istediğiniz web sitesi php destekli olmalıdır. Portal kurmayı düşünüyorsanız örneğin, joomla, wordpress yada forum kuracaksanız v.bulletin, fusion gibi hazır paket kurulumu yapabilirsiniz. Bunların dışında asp dilinde yazılmış paketler kurmaya çalışmayınız KURULMAZ.. Onun için ayrı bir program gerekli EasyPHP dışında. İlerleyen dersler de bunu da ayrıca işleyeceğiz.

Dosyaları uygun yere attığımızı varsayarak konumuza devam edelim. Tarayınızdan "http://127.0.0.1/home/" tılayınız. "Manage your database" tıklayarak web sitemize özel veri tabanı oluşturacağız. Açılan sayfada en yukarda veritabanlarını tıklıyoruz. "Yeni veritabanı oluştur" altındaki boş kutucuğa veri tabanı adını girelim(Herhangi bir ad veriniz) ve oluştur diyelim. Birkaç sn. içinde veritabanı oluşturuldu. Şimdi tekrar tarayıcımızı açalım ve bu sefer "127.0.0.1" tıklayalım. Çıkan sayfada programın kurulu olduğu yerdeki www klasörüne attığımız web sitemize ait olan dosyalar klasörü çıkacak. Ona tıklayalım. Yewni sayfada "Konfigürasyon dosyası yarat" butonu tıklayalım.

Buraya dikkat!
Veritabanı adı: Veritabanı oluştururken ona verdiğimiz ad. Size herhangi bir ad verebilirsiniz demiştim. İşte onu bu kısma yazıyoruz. Hemen altına kullanıcı adı olarak "root" yazalım. Parola kısmını silelim boş kalsın. Veritabanı sunucusu ve Tablo ön ekine hiç dokunmuyoruz, gönder diyelim. "Şimdi kuruluma başlayabilirsiniz" tıklayınız. Çıkacak olan yeni sayfada web sitenie ad veriniz altınada e-posta adresinizi girip "Wordpress Kur" tıklayalım. Yine yeni açılacak olan sayfada size otomatik olarak bir kullanıcı adı ve şifre verilir. Kullanıcı adı genelde Admin dir, şifre ise herzaman değişiklik gösterebilir. Unutmamanız için şifreyi bir yere not almanızı tavsiye ederim.

Hemen alt tarafta "Giriş" tıklayarak web sitenizin yönetim paneline ulaşabilirsiniz. Web sitenize ulaşmak için ise programın kurulu olduğu yerde "www" klasörüne attığınız hazır paket dosyaların klasör adı sizin binevi web sitenizin adı gibi olacaktır. Örneğin "deneme" adını verdiyseniz, "127.0.0.1/deneme" web sitenizin lokal adresi olacaktır.

EasyPHP kurulumu ve kullanımı adlı dersimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Konuyu takip eden herkese teşekkürler..




EasyPHP İndir!  (Şifre: avppa.blogspot.com)

EasyPHP VİDEO:
 


ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular