A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

VirtualDubMod Kullanımı Video Kesme


VirtualDubMod nedir? Öncelikle şunu belirtmek isterim, arkadaşlar bu program benim Video Düzen kategorime %100 uyan sayılı programlardan biridir. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Kullanmasını bilmeyenler Ya da yeni başlayanlar pek hazetmez fakat alıştıktan sonra onu bırakamayacaksınız.

Küçücük disk alanı kaplamasına rağmen inanılmaz derecede etkili ve güçlü olan bu program gerçekten marifetleriyle, kendisine benzer görevleri yapan binlerce dolarlık programlara parmak ısırttırıyor. Üstelik de ücretsiz. İndirmek için TIKLAYINIZ!

Bu program ile neler yapabiliriz, videolarınızın istediğiniz karesinden itibaren silme, ekleme, kesme kısacası montaj. Bu cümle size basit ve sıradanmı geldi? Dikkat ederseniz “istediğiniz karesinden” demiştim. Yani anı anına, saniye falan demedim! 1Sn. De 30 kare olduğunu düşünürsek ki insanoğlunun gözü 29 kareden öncekilere karşı olmuş Ya da olacak olan takılmaları fark eder, bir örnek verecek olursak yüksek bir uçurum veya binadan atlayan aktörlerin aslında atlamadığını onun yerine mankenler kullanıldığını biliyor muydunuz? İşte bunu bile farkedecek, ettirecek kadar güçlü bir programdan bahsediyoruz. Sadece bu kadarmı hayır tabi, asla bu programın özelliklerini bir derste anlatmaya ne benim mecalim yeter nede sizin zamanınız. Onun için bu ilk giriş bölümünde programın bizzat kullanıcısı olarak hakkında bilgi vermek, neler yapılabilceğini belirtmek istedim. Ayrıca küçük bir montaj aşamasını da göstereceğim.

Programın desteklediği Video formatı, Mpeg ve genel de Avi formatlarının tüm kodekleri ile uyumludur. VirtualDubMod ile video dosyanızı açtığınızda karşınıza 2 ayrı pencere çıkacak, soldaki orjinali sağdaki ise düzenlenmiş hali yani videonuza herhangi bir filtreleme yaptığınızda bunu sağ taraftaki pencereden izleyebilirsiniz.

Filtreleme nedir? VirtualDubMod programının en artı avantajı filtreleme olayıdır. Filtreleme yapabilmek için; Video sekmesinden, “Full processig mode” seçili olmalıdır. Daha sonra yine video sekmesinden en baştaki “Filters” Ya da CTRL+F tıkladığınızda karşınıza bir pencere açılacak. Sakın korkmayın! Pencere boş diye.. O bembeyaz boş alanın sağ kısmındaki “Add...” butonu tıklayın. Karşınıza tam 30 adet filtre serilmiş, emrinize amade durumda. Ha birde sonradan filtre için pluginler var virtualdub' a özel bunlarıda indirip programın dosyasına eklediğiniz halde kullanıma hazır. Bu filtreler nelerdir, bakınız azçok ingilizce bilen Ya da bilmeyen, zaten günümüze kadar programların çoğu yabancı dildeydi onun için bu kelimeler size yabancı gelmeyecek. Örnek verecek olursak “Blur” bir soldurma eklentisi. Nerde kullanılır, videoların görüntü kirliliğini azaltmak, herhangi bir objeyi nesneyi kaybetme Ya da başka bir varlığı ön plana çıkarmak için kullanılır. Televizyonda, arka planda adı görünen bir markanın üzerine uygulayanlar çok. Peki neden? Sebebi basit kardeş “Ekmek aslanın ağzında” ondan. Neyse.. İşte bu ve bunun gibi 30 adet filtre standart gelmekte, ilerleyen derslerde onlarıda göreceğiz.

Küçük bir montaj aşaması: Küçük ama videonun filmini az açıklamak isterim. 2008 yılı bir Amerikan yapımı olan, yönetmenliğini Paul W.S. Anderson' un üstlendiği ve başrolerrini Jason Statham, Tyrese Gibson gibi birçok ünlü oyuncunun paylaştığı zamanının sevilen filmlerinden biri. Ayrıca yapımcısı da Tom Cruise.Merak edenler için küçük bir bilgi..



Yukardaki videoyu izlediyseniz ne kadar basit olduğuna karar vermişinizidir eminim. İlerleyen VirtualDubMod derslerinde birleştirme ve logo ekleme konusunu işleyeceğiz. Şimdilik hoşçakalın, sevgiyle kalın.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

teşekkür ederiz ufuk açıcı bir paylaşım

Unknown dedi ki...

Rica ederim, yorumunuz için teşekkürler..

Adsız dedi ki...

You're so cool! I don't think I have read through a single thing like that before.
So wonderful to find someone with genuine thoughts on
this subject. Really.. thank you for starting this up.
This web site is one thing that is required
on the web, someone with some originality!

My webpage - /d5o2eki

Unknown dedi ki...

Thank you for your thoughts

Yorum Gönder

ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular