A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

VirtualDubMod Kullanımı Video Kesme


VirtualDubMod nedir? Öncelikle şunu belirtmek isterim, arkadaşlar bu program benim Video Düzen kategorime %100 uyan sayılı programlardan biridir. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Kullanmasını bilmeyenler Ya da yeni başlayanlar pek hazetmez fakat alıştıktan sonra onu bırakamayacaksınız.

Küçücük disk alanı kaplamasına rağmen inanılmaz derecede etkili ve güçlü olan bu program gerçekten marifetleriyle, kendisine benzer görevleri yapan binlerce dolarlık programlara parmak ısırttırıyor. Üstelik de ücretsiz. İndirmek için TIKLAYINIZ!

Bu program ile neler yapabiliriz, videolarınızın istediğiniz karesinden itibaren silme, ekleme, kesme kısacası montaj. Bu cümle size basit ve sıradanmı geldi? Dikkat ederseniz “istediğiniz karesinden” demiştim. Yani anı anına, saniye falan demedim! 1Sn. De 30 kare olduğunu düşünürsek ki insanoğlunun gözü 29 kareden öncekilere karşı olmuş Ya da olacak olan takılmaları fark eder, bir örnek verecek olursak yüksek bir uçurum veya binadan atlayan aktörlerin aslında atlamadığını onun yerine mankenler kullanıldığını biliyor muydunuz? İşte bunu bile farkedecek, ettirecek kadar güçlü bir programdan bahsediyoruz. Sadece bu kadarmı hayır tabi, asla bu programın özelliklerini bir derste anlatmaya ne benim mecalim yeter nede sizin zamanınız. Onun için bu ilk giriş bölümünde programın bizzat kullanıcısı olarak hakkında bilgi vermek, neler yapılabilceğini belirtmek istedim. Ayrıca küçük bir montaj aşamasını da göstereceğim.

Programın desteklediği Video formatı, Mpeg ve genel de Avi formatlarının tüm kodekleri ile uyumludur. VirtualDubMod ile video dosyanızı açtığınızda karşınıza 2 ayrı pencere çıkacak, soldaki orjinali sağdaki ise düzenlenmiş hali yani videonuza herhangi bir filtreleme yaptığınızda bunu sağ taraftaki pencereden izleyebilirsiniz.

Filtreleme nedir? VirtualDubMod programının en artı avantajı filtreleme olayıdır. Filtreleme yapabilmek için; Video sekmesinden, “Full processig mode” seçili olmalıdır. Daha sonra yine video sekmesinden en baştaki “Filters” Ya da CTRL+F tıkladığınızda karşınıza bir pencere açılacak. Sakın korkmayın! Pencere boş diye.. O bembeyaz boş alanın sağ kısmındaki “Add...” butonu tıklayın. Karşınıza tam 30 adet filtre serilmiş, emrinize amade durumda. Ha birde sonradan filtre için pluginler var virtualdub' a özel bunlarıda indirip programın dosyasına eklediğiniz halde kullanıma hazır. Bu filtreler nelerdir, bakınız azçok ingilizce bilen Ya da bilmeyen, zaten günümüze kadar programların çoğu yabancı dildeydi onun için bu kelimeler size yabancı gelmeyecek. Örnek verecek olursak “Blur” bir soldurma eklentisi. Nerde kullanılır, videoların görüntü kirliliğini azaltmak, herhangi bir objeyi nesneyi kaybetme Ya da başka bir varlığı ön plana çıkarmak için kullanılır. Televizyonda, arka planda adı görünen bir markanın üzerine uygulayanlar çok. Peki neden? Sebebi basit kardeş “Ekmek aslanın ağzında” ondan. Neyse.. İşte bu ve bunun gibi 30 adet filtre standart gelmekte, ilerleyen derslerde onlarıda göreceğiz.

Küçük bir montaj aşaması: Küçük ama videonun filmini az açıklamak isterim. 2008 yılı bir Amerikan yapımı olan, yönetmenliğini Paul W.S. Anderson' un üstlendiği ve başrolerrini Jason Statham, Tyrese Gibson gibi birçok ünlü oyuncunun paylaştığı zamanının sevilen filmlerinden biri. Ayrıca yapımcısı da Tom Cruise.Merak edenler için küçük bir bilgi..



Yukardaki videoyu izlediyseniz ne kadar basit olduğuna karar vermişinizidir eminim. İlerleyen VirtualDubMod derslerinde birleştirme ve logo ekleme konusunu işleyeceğiz. Şimdilik hoşçakalın, sevgiyle kalın.

DTS Ses Kalitesini Yükseltme

Bu dersimizde “DTS” formatlı ses dosyalarında kalite yükseltme olayına geçeceğiz. Bir önceki derste dts' nin ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlatmıştık. Size tavsiyem önceki konuyu okumadan bu ders' e geçmemenizdir. Aksi halde konuyu kavrama eksikliğiniz olacak, bunu özümseyebilmek için önce önceki ders diyorum. <<Önceki derse gitmek için tıklayınız!!

Kalite üzerinde oynama yapmak için bir önceki derste uğraştığımız kadar uğraşmayacağız. Şimdi önceki dersimizde baştan ilk birinci resmin altındaki açıklamada “ çıkış formatını DTS olarak seçelim. ” tırnaklar içersinde belirtmiş olduğum bu cümleyi kafanızdan tamamı ile silin, onun yerine çıkış formatını sondan ikinci seçenek olan “ 6 WAV'S ” olarak seçmenizi istiyorum. Bunu yaptığınız takdirde sol tarafta “ Surcode DVD DTS Encoder filename ” seçeneğinin kaybolduğunu göreceksiniz. Yani SurCode DVD-DTS programının otomatik olarak çalışmasını engelleyeceğiz, böylelikle “ Data Rate ” değerini bir öncekinden iki katı olan değer 768 kb/s x 2 = 1.536 mb/s ye yükselteceğiz.

Şimdi “ 6 WAV'S ” seçeneğini seçerek “Convert” diyelim ve dönüştürme işlemi başlasın. “DTS Encoder” programını çalıştıralım. “Left Front” diyelim ve 6 ayrı parçaya ayrılan ses dosyamızın “TFM-FL.wav” adlı parçayı seçerek açalım. Farkettiyseniz parçalara ayrılan ses dosyalırının tümü “TFM” diye başlar. Sadece, sonuna “FL, FR, SL, SR, C, LFE” uzantılarını alır. İşte bu uzantıları tektek seçelim. Daha sonra “Destination” tıklayarak 6 ayrı parçanın bileşiminden oluşacak yekpare parçamızın çıkış noktasını belirtelim. Devamında, Options>Encoder Options tıklayalım. “Data Rate:” 1.536 mb/s seçelim. Sample Rate 44.1 ise 48.0' a alalım ve okey yapalım. Encode diyoruz ve dönüştürme işlemi başlıyor..

Resimleri gözünüz seçemiyorsa, üzerine tıklayın lütfen!

Dönüştürme işlemi sonrasında ses dosyamızı çalıştırıyoruz. Aşağıda verdiğim resimde farkı bir işaretle belli ettim.

Resimleri gözünüz seçemiyorsa, üzerine tıklayın lütfen!

 Şuanda, sizde dönüştürme işlemini yaptığınız ses dosyanızı dinliyorsanız, aradaki kalite farkını anlamış olmalısınız. Ses daha bi berrak ve arkadaki ses efektlerini daha da net duyabiliyorsunuz. Bir benzetme yapacak olursak, HDR konu anlatımımızı takip ettiyseniz hdr edilmiş foto ile normal bir foto arasındaki fark gibi yani gölgede karanlıkta kalmış gözle seçilemeyen kısmın işlem sonrası o karanlık bölge, gölge kısımda nelerin olduğunu hangi objelerin var olduğunu gözümüzle ayırd edebileceğimiz kaliteye kavuşvası gibi sesin arkaplanında olup biten herşeyin kulağımızın duyabileceği seviye ve kalitesine ulaşması diyebilirim.

Konuya örnek olması açısından kendi yapımım olan bir DTS ses dosyasını paylaşıyorum indirmek için tıklayınız!  Şifre: "avppa.blogspot.com" tırnaklar hariç..

"DTS Ses Kalitesini Yükseltme" adlı konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bidaha ki derste görüşmek üzere sevgiyle kalın..






Photoshop ile göz rengi değiştirme

Photoshop ile göz rengi değiştirme: Photoshop programımız, sol tarafında kalem aracı(P) tıklıyoruz. Başlıyoruz göz çeperlerinden işaretlemeye, bu işlemden sonra sağ tık, seçim yap ve tamam tıklıyoruz.

Renk ton' u ve doygunluk için “Ctrl+U” yapalım. Açılan pencere de öncelikle "Renklendir" kutucuğunu işaretlemeyi unutmayalım! Ton, doygunluk ve renk açıklığı oranını, istediğimiz renk yada zevke göre ayarlıyarak "Tamam" diyelim.

Çok basit bir işlem olduğunu görüyorsunuz. Yine de video eklemeyi ihmal etmedim, isterseniz bir de videomuzu izleyelim, bilgimizi pekiştirelim.

Sanal işletim sistemleri için Oracle VM VirtualBox programı


Oracle VM VirtualBox: Eminim çoğumuz windows(xp, vista, w7, w8 vs.) işletim sitemini kullanıyor, onun avantajlarından vazgeçemiyorsunuz. Fakat sıkıldınız, yeni yeni işletim sistemleri görmek denemek kim istemez lakin yeni bir sistem kurmak için çekiniyorsunuz sebep en küçük bir yanlışta işletim sisteminiz de bir hataya sebebiyet vererek istemeden de olsa kayıtlı verilerinizin, hatıralarınızın biranda uçup gitmesi. Çok acı, insanda kendini affedilemez bir duyguya sürükler. İşte tam burada devreye “Oracle VM VirtualBox” sihirli sopasını bizim için sallıyor.

Programı ücretsiz olarak temin edebilirsiniz. Yayımcı kuruluşun sitesinden indirmek için tıklayınız lütfen!

Şuanda bilgisayarınız da hangi işletim sistemi kuruluysa onu indiriniz windows kuruluysa windows' u linux kuruluysa linux' u indiriniz. İndirdikten sonra 32 bit ve 64 bit iki adet exe göreceksiniz bilgisayarınız hangine uyumluysa onu kurunuz. Tüm bu işlemlerin ardından kurulum aşamasına geçiyoruz.

Kurulum: Önce ayarlar, setup exe yi tıkladıktan sonra next diyoruz, ardından lisans sözleşmesini kabul edip iki defa next diyelim. Açılan pencere de masaüstüne kısayol oluşturulsun mu? diye soruyor ona da next diyoruz network arayüz penceresi çıktı yes diyerek ayarlar kısmını burada noktalıyoruz. Şimdi kuruluma geçiyoruz, install yapalım olur da “Software Installation” uyarı penceresi çıkarsa, “Continue Anyway” diyoruz. Son olarak Finish diyerek kurulumu bitiriyoruz.

Sanal işletim sistemi ekleme: Programı çalıştıralım. Sol köşede “Yeni” tıklıyoruz, ileri diyelim. “İsim” kısmına herhangi bir ad verebilirsiniz, hemen altında işletim sistemi ve versiyonu belirtiyoruz. Örneğin windows kuracaksanız bunun versiyonu olan “windows 3.1” den tutunda W8 e kadar tüm işletim sistemleri mevcut sadece bize seçmek kalıyor. 

Örnek resim( Resmi seçemiyorsanız üzerine tıklayınız!)

Ben elimde halihazır da bulunan linux' u kuracağım bunun için işletim sistemini “Linux”, versiyon olarak da “Debian, Ubuntu” Ya da hiç bilmiyorsam “Other Linux” seçeneğini işaretliyerek ileri diyorum. Ram boyutunu belirtmemiz isteniyor, 

 Örnek resim( Resmi seçemiyorsanız üzerine tıklayınız!)

resimde görüldüğü gibi ilk başta 256 mb seçili durumda bunu kendinize göre değiştirebilirsiniz. Tavsiyem toplam ram boyutunun %2,66 oranını mutlaka korumanız olacaktır yani 1Gb Ram' iniz varsa buna ayıracağınız ram boyutu en fazla 384 mb olmalıdır. 2Gb için 768 mb
4Gb için 1536 mb gibi örneklendirebilirim. Seçimimizi yaptıktan sonra dört defa ileri diyoruz. Dedikten sonra bizden sanal işletim sistemi için sanal hardisk boyunu belirtmemiz isteniyor. Normalde 8Gb seçilidir, bu fazlasıyla yeterli olacaktır tavsiyem değiştirmemeniz yönündedir. İleri diyoruz ve create ettik. 

Sanal işletim sistemini ilk çalıştırma: Yukarıdan “Başlat” diyoruz ve ileri diyoruz. Bizden sanal ortamı seçmemiz isteniyor yani kurulacak olan işletim sisteminin “dmg, iso yada cdr” dosyasını istiyor. Nedir bunlar? İlerleyen derslerde konu olacak, yalnız kısaca şunu söyleyebilirim ki sıkıştırılmış gibi görünen ama aslen öyle olmayan, istenildiğinde disklere yakılabilen hazır sistemsel program paketi. Ben yine elimdeki “iso” dosyasını seçiyorum(Sizde iso dosyası yoksa internet den indirebilir ya da iso yapma programlarını indirerek baştan yapabilirsiniz) ileri dedikten sonra başlat diyorum. İşte yeni işletim sistemimiz açıldı. 

 Örnek resim( Resmi seçemiyorsanız üzerine tıklayınız!)

Örnek resim( Resmi seçemiyorsanız üzerine tıklayınız!)

Sanal işletim sistemi ile gerçek olan işletim sistemi arasında, klavyenin sağ tarafındaki “ctrl+f” tuşuna basarak geçişler yapabilirsiniz..

Güncel: Video eklendi..






































































Particle Illusion program anlatımı

Particle Illusion programı nedir? Yenirmi içilirmi ilk önce onu açıklayalım. Particle Illusion programı resimlerinize(bmp, jpeg, png vs.) ve videolarınıza(avi) efekt vermek için kullanabileceğiniz yegane programlardan biridir. Efekt vermek derken hani şu “Sabrina” adlı yabancı dizi vardı. Ülkemize geldiğinde çok sevilmiş ve tutmuştu ki bizimkiler hemen onun benzeri diziler yapmaya başladılar. “Sihirli Annem” ve diğerleri işte sanırım burada ne demek istediğimi anladınız. Bu program ile sihirler yapabilirsiniz. Hatta Kurtlar vadisindeki efektlerin bu program ile yapıldığını duymuştum. Bu da demek oluyor ki patlamalar, yangınlar, tsunami, su taşmaları vs. herşey hayalgücünüzde yatıyor. Şimdi hemen konu anlatımına geçelim..

Particle Illusion kurulumu oldukça kolay bir program diğer programlar gibi kurulumu gerçekleştirebilirsiniz. O yüzden kurulum anlatımını es geçiyorum yapamayan olursa da yardımcı olmaya çalışırım. Programı açıyoruz, alttaki resimde sol tarafta gri renk kare var iki defa tıklayalım.

Büyütmek için resim üzerine tıklayınız!! 

Resim veya video seçin ben video seçtim okeyledik. Ardından pencereler çıkacak evet ok diyelim alt resimde gördüğünüz gibi Athletico M. - Barcelona maçı var 
 
Büyütmek için resim üzerine tıklayınız!!

çoğunuzun tahmin edebileceği gibi bir frikik golü ve golü atan da tabiki Messi. Şimdi o gole yani topun kaleye gidişine ufak bir müdahale edip sihir kazandıracağız. Küçükken hep merak etmişimdir bu topun arkasına yıldız nasıl koyarlar diye çocukluk işte :)

Yukarda menü çubuğumuzda ok işareti var mouse umuzla tıklayalım ya da “A” kısa yolunun izleyelim. Sağ alt köşemizde efektlerimiz mevcut eyer efektleri kurcalamadıysanız ilk gelen efektler default yani varsayılandır içersinde beş grup barındırır. Ben ikinci gurupta yer alan “Flare Flacker” adlı efekti seçiyorum. Efektin nasıl göründüğünü merak ettiyseniz hemen yukarsında bulunan siyah boşluğa tıklayınız. Şimdi tekrar “A” basalım Ya da mouse umuzla yukardaki ok işaretine bir tık atalım. Çalışma ekranımızdaki video üzerine geldiğimizde (tıklamadan) bir nokta ve çember görüyoruz. Klavyemizin yön tuşlarından sağ ok basıyorum taaa ki futbolcunun ayağı topa dokunana kadar tam o noktaya geldiğimde mouse ile o kısma tıklıyoruz ve yön tuşu ile istediğimiz kare kadar basarak topun ilerlemesine izin veriyoruz. Top gitti ama efekt geride kaldı şimdi yukarda ok işareti(A) tekrar tıklayalım lütfen ardından nokta çember demiştik onu tutalım ve top' a doğru sürükleyelim(topu geçmesin) tekrar yön tuşuyla hareket verelim top tekrar ilerledi ve yine efekt geride kaldı!! Bu hep böyle olur siz yine önceden yaptığımız gibi nokta çemberi topa doğru sürükleyin top kaleye girene kadar bu böyle devam edecek. Efekti bitirmek için en sol tarafta “Flare Flicker” efekt sekmesinin altındaki tek yeşil renk olan “active” tıklayalım. Alt tarafta nokta ile belirtilmiş en son kaldığımız kare onu tıklıyoruz ve efekt bitmesini istediğimiz yerde bitiyor. Geldik Kayıta menü çubuğundaki kırmızı nokta(SAVE OUTPUT) tıklayarak kaydımızı yapalım.


Particle Illusion anlatımı giriş bölümü 1 ile avppa

Başka bir örnek daha, oyuncu Tony Jaa' nın aksiyon filmlerinden biri olan “Ong Bak 2” filminde canlandırdığı Tien karakterine, fillerle yaptığı mücadeleyi anlatan sahnesinden bir kesit alarak particle Illusion programı ile doğa üstü güçler kazandırıyoruz.

Nasıl yapıldığına gelince yukarda Messi' nin sihirli golü ile aynı değişen tek şey efekler. Tien koşarken kameranın önden yaptığı çekime dikkat edin ayaklar her yere bastığında bir ateş çıkıyor kısacası burada ateş efekti kullandık.

Devamında fillerin kralı olan kral fil' in boynuzlarından destek alarak kafasına zıplıyor ve bitirici kaplan vuruşunu gerçekleştiriyor işte tam burada farklı bir efekt daha uyguluyoruz ister elektro şok diyin ister yıldırım diyin her ne derseniz diyin ama farklı efektler de kullanılabilirdi ben sadece bunları kullanmayı tercih ettim. Şimdi zevk ile videomuzu izleyelim..





İlerleyen derslerde Particle Illusion konusuna devam edeceğiz çünkü Particle Illusion gerçekten sınır tanımıyor hayal gücünüze bağlı olarak birçok şey yapabilirsiniz şimdilik hoşçakalın.. 

Güncelleme: 
Particle Illusion programı ile videoların dışında resimlerimize de efekt verebileceğimizi söylemiştim. Başlangıç konumuzun yarım kalmaması adına şimdilik işlediğim resmin videosunu paylaşıyorum. Resim ile video efekt verme arasında hiç bir fark yok. Yukarda verdiğim video örneklerine ait çalışma sistemini bellediğiniz takdirde resim efeklendirme video dan inanın daha kolay ve basit.

İşlenecek Resim:

Büyütmek için resim üzerine tıklayınız!!  

Bu resim bana birşeyleri çağrıştırıyordu, ne olduğunu bilemiyorum ama bundan hoşlanıyordum. Daha sonra efekt verme işlemi sırasında ve bitiminde, sizde biraz sonra izleyeceksiniz burası dedim cennet olabilir. Sonradan yaptığıma pişman oldum, şimdi orda olmak vardı ;)

İşlenmiş Hali(VİDEO)


Videoyu izlediniz mi? Sizce haksızmıyım.. :)

Önümüzdeki derslerde konu anlatım ve örneklendirmelere daha detaylı olarak gireceğiz tekrardan görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın..

Particle Illusion 2.ders "Particle Illusion Yazı Yazma" konulu derse gitmek için Tıklayınız!!

"PARTICLE ILLUSION YAZI YAZMA 2 Text" konulu derse gitmek için Tıklayınız!!

HDR NEDİR? PROGRAMI, TEKNİĞİ, HDR FOTOĞRAF.


HDR açılımı, High Dynamic Range türkçe karşılığı Yüksek dinamik aralığıdır. Fotoğraf üzerindeki en yüksek, orta ve düşük aralıklarda ki ışık farkının ortalamasını alarak bunları en uygun olacak biçimde yüzeyde dağılımını sağlar. Örnek verecek olursak fotoğraftaki gölge kısımları normal gözümüzle baktığımızda görürüz fakat fotoğraf makineleri bunu bizim gördüğümüz gibi algılayamaz ve gölge kısımlar karanlık çıkar. Aynı şekilde aydınlık alanlar mesela pencereden gelen ışık yansıması o bölgede bir patlamaya sebep olur gözle görülen detaylar bundan dolayı fotoğraf üzerinde görülemez buna LDR yani Low Dynamic Range ( Düşük dinamik aralığı) denir.

HDR fotoğraflar, ikiye ayrılır gerçek ve masus(yalan) hdr. Herkes de hdr uyumlu fotoğraf makinesi olamayacağını düşünerek bu ilk bölümde “masus” hdr anlatımını yapacağım. Hdr için gerekli olan program “Photomatix” hemen hemen her sürümü ile uyumludur. Yine Photoshop ile de yapabilirsiniz bunun için Dosya>Otomatikleştir>HDR ile birleştir yolunu izlemelisiniz fakat Photomatix programı ile çalışmanızı özellikle tavsiye ederim çünkü daha hızlı ve kolay ayrıca etkileyici zaten amacımız pratik olmak.

Photomatix programını açıyoruz. Sol tarafta “Workflow Shortcuts” tablomuzda “Load Bracketed Photos” butonumuz var ilk sırada. Ben 4.1 sürümüne göre anlatıyorum fakat diğer sürümlerde “ Load Bracketed Photos” ibaresi olmayabilir yalnız dediğim gibi birbiri ile uyumludur. Siz yine ilk sıradaki butonu tıklayacaksınız. Tıklamadan evvel “masus” hdr yaptığımız için fotoğrafımızın iki adet kopyasını çıkaralım. Peki nasıl, merak etmeyin çok basit herhengi bir program kullanmanıza gerek yok. Çalışmak istediğiniz fotoğrafınızı masaüstümüze alalım ctrl+c (kopyala) ve ctrl+v (yapıştır) iki defa tekrarlayarak iki adet kopyamızı çıkardık bir de Orijinal elimizde olan vardı etti üç. Şimdi “ Load Bracketed Photos” butonumuza tıklayalım.Browse diyelim, masaüstümüzdeki 3 fotoyu da seçelim ve aç diyelim. 


32 bit hdr image kutucuğunu işaretliyoruz ardından okeyliyoruz. Yeni bir pencere açıldı “Exposure values settings” burada “Specify the E.V. Specing” açılan kısmı tıklayarak “2” yi seçiyoruz. Gördüğünüz üzere alttaki fotolarımızda 2, 0, -2 diye bir ayrım oldu.


Okey diyoruz yeni açılan pencerede “Preprocessing Options” ayarlamaları alta verdiğim fotoğraftaki gibi yapıyoruz. 


Ok dedik program verdiğimiz ayar parametrelerine göre otomatik olarak düzenlemeyi yapıyor ve bir fotoğraf açıldı önümüze korkmayın!! bu ayarsız foto. Şimdi ayarlara geçelim. Sol tarafta Tone Mapping/Fusion butonu tıklıyoruz. Açılan, Preset Thumbnails penceresinden istediğimiz ayarı seçiyoruz gözümüze, gönlümüze hitap eden. Sonuçta güzellik de göreceli bir kavramdır. Ben bu fotoğrafta “Fusion-Auto” ayarlarını seçtim. Sol tarafta “Process” tıklıyoruz ve birkaç saniye içersinde fotoğrafımız hazır. Şimdi geldik kaydetme işlemine, Üst menüden önce “File” sonra “Save as” dedikten sonra kaydedilecek yolu belirtiyoruz, alt taraftan kayıt türünü belirtiyoruz.(Tif 16bit, 8bit veya jpeg) Tif 16bit yaparsanız en kaliteli olanı çıkacaktır fakat dosya boyutu inanılmaz biçimde artıyor. Ben yine jpeg seçiyorum ve kaydet dedikten sonra sonuçlar aşağıda..

Önceki hali..


Sonraki hali(HDR)..

Büyütmek için üzerine tıklayınız!! 

Diğer örnekler:

Büyütmek için üzerine tıklayınız!! 

Büyütmek için üzerine tıklayınız!! 

Evet değerli arkadaşlar bu bölümde “masus” yalancı hdr yi anlattık gelecek bölümde gerçek hdr, fotoğraf makinemiz ile çektiğimiz 3 farklı E.V. Ayarlı AEB çekim fotoğraflarımızı HDR yapmayı anlatacağım.

Güncel: "Gerçek HDR" adlı konu eklendi gitmek için tıklayınız!
 












ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular