A.V.P.P.A

Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımları

DTS(Digital Surround)


Dts, yani digital surround bir ses formatı biçimidir. Bu ses formatı pek fazla bilinmez özelikle ülkemizde. Tabi bunun sebebi fazla araştırmacı ruha sahip olmayışımız, olanla yetinmek ve sanat camiamızın gerek bu ses formatına yabancı olması gerekse maliyetlerinin yüksek olması diyebiliriz.

Dts sesleri dinleyebilmek için öncelikle en az 5+1 ses sistemine sahip olmamız gerekir. Bunun yanında birde bu formatı oynatabilecek oynatıcı player gerekli. Kendim KMPlayer kullanıyorum tavsiye ederim.

Dts uygulamalarına geçmeden evvel şunu belirtmek isterim ki bu işten çok memnun kalacaksınız. Uğraştığınıza gerçekten deyecek bir çalışma, sesleri adeta yanı başınızda canlı çalıyormuş gibi yaşıyacaksınız.

Gerekli programlar: TFM, SURCODE ve AVS AUDIO CONVERTER6
Yukarda belirtmiş olduğum programların kurulumunu yapıyoruz. AVS Audio Converter6 programını çalıştıralım. Add file diyerek müzik dosyamızı seçelim. Convert sekmesideki menüden wav seçelim profile custom olsun, codec pcm olsun channels 3/2+LFE 5.1 surround olsun, sample rate 48000 Hz, sampe size ise 24 bit olsun. Alt kısımda output folder yani dönüştürme işleminin nereye uygulanacağını soruyor hemen browser butonu tıklayarak yer belirtiyoruz. En alt kısımda dönüştürmenin uygulanacağı dosyanın bulunduğu sabit diskinizde ne kadar yer boş olduğu mb cinsinden verilmiş. Devamında slaş ile ayırarak dönüştürülecek ses dosyasının dönüştürme işlemi sonunda ne kadar yer kaplayacağı yine mb cinsinden belirtilmiş.

Resimleri gözünüz seçemiyorsa, üzerine tıklayın lütfen! 

Dönüştürme işleminden sonra “Conversion is completed” dönüştürme işleminin tamamlandığını belirten bir bilgi penceresi belirecek, close edip kapatalım.Tfm programını çalıştıralım. Üst sol köşede Add media files tıklayarak, avs programı ile dönüştürme işlemini gerçekleştirdiğimiz ses dosyamızı ekleyelim.Sağ tarafta Multiple file modus kutucuğunu işaretleyelim çıkış formatını DTS olarak seçelim.Ve şimdi en önemlisi dikkat isteyen sol alt kısımda “Surcode DVD DTS Encoder filename” altındaki yere SurCode DVD-DTS programının exe dosyası yolunu yazalım veya klasör ikonunu tıklayarak programı kurduğumuz klasöre giderek exe yi seçelim. Bunun önemi şudur ki SurCode DVD-DTS programı ile TFM tümleşik çalışır. Et ile tırnak gibi biri olmadan diğeri asla..

Yukarda "Select standart output folder” diyor yine bizden dosyaların nereye aktarılacağını
belirtmemiz isteniyor. Size tavsiyem yeni bir klasör açarak o yolu belirtmeniz aksi halde karıştırma ihtimaliniz var. Şimdi convert diyoruz.

Resimleri gözünüz seçemiyorsa, üzerine tıklayın lütfen!

Convert tıkladıktan sonra SurCode DVD-DTS programı otomatik olarak çalışıyor herhangi bişey yapmanıza gerek yok. Kısa sürede dönüştürme işlemi tamamlanıyor programı kapayınız ve dts formatlı ses dosyamızı KMPlayerda çalıştıralım. 

Resimleri gözünüz seçemiyorsa, üzerine tıklayın lütfen!

İşte ses budur. Bunu dinledikten sonra klasik mp3 veya diğer ses dosyası formatlarını dinlemek istemeyeceksiniz.

Küçük Not: Çevirisini yapacağınız ses dosyası formatı önemli değil fakat bit değerinin en az 320 kbps olmasına özen göstermenizi tavsiye ederim.

Video Eklendi:


Şimdilik DTS(Digital Surround) konulu dersimizin 1.bölümünü noktalamış bulunuyoruz. İlerki derslerimizde bu konunun daha da detayına inerek sesi nasıl daha kaliteli yapabiliriz, zenginleştirebiliriz püf noktalarına değineceğim.

Güncellendi: 2.Ders "DTS Ses Kalitesini Yükseltme"
adlı konuya gitmek için tıklayınız!

 




 


Pazera Free MP4 to Avi Converter


Pazera Free MP4 to Avi Converter ismini üreticisi Jacek Pazera dan almıştır. İngilizce kullanım diline sahip program windows' un tüm sürümlerinde kullanılabilir. Oldukça basit arayüzü ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Ayrıca %100 ücretsiz olmasının yanı sıra hiçbir reklam da içermez. Kurulum gerektirmez ve taşınabilirdir.

Pazera ile neler yapabiliriz? İşte desteklediği video kodekler: XviD, DivX 3, H.264, WMV, MPEG4-FFmpeg, S-Mpeg 4 v. 2, Motion JPEG (MJPEG), HuffYUV. Evet süper gerçekten ücretsiz bir program için bundan fazlası olamazdı. Şimdi de ses kodeklerine geçelim: MP3 (Lame), MP2, AC3, AAC, WMA, PCM 16-bit. 

Programı indirmek için tıklayınız!

Şimdi geçelim anlatıma:

Resmi okuyamadıysanız,  yeni sekmede açabilirsiniz!

Evet yukarda gördüğünüz üzere numaralandırma yaptım şimdi bunları tek tek madde halinde açıklayalım.
1- Video ekle, dönüştürme işlemini uygulayacağımız video seçimini yapıyoruz.
2- Önceden eklemiş olduğumuz video beyenmedik yada dönüştürme işlemini yaptık ihtiyacımız kalmadı hemen siliyoruz.
3- Video yu ekledikten sonra istediğimiz formatı da belirledikten sonra geriye sadece "convert" butona tıklamamız kalıyor. Tıkladıysanız dönüştürme işlemi başladı..
4- Eklemiş olduğumuz video hakkında bilgi verir boyut, süre, video ve ses kodekleri.
5- Pazera resmi web sitesini ziyaret edersiniz böylece yeni çıkmış olan sürümleri kontrol edebilirsiniz.
6- Menü, hemen dönüştürme işlemine başlamak istemediniz! menüyü gezin..
7- Video çıktısını nereye alması gerektiğini belirtmeliyiz. Hemen altındaki kutucukta kısa bir değişiklikte yapabilirsiniz.
8- Hali hazırda profilleri seçebilirsiniz.
9- Çıkış video formatını belirliyoruz.
10- Çıkış ses formatını belirliyoruz.
11- Çevrelerden herhengi bir kesme yapabilir veya yükseklik, genişlik belirtebiliriz.

Pazera Free MP4 to Avi Converter anlatımı 1.Bölüm sonu. Gelecek 2.Bölümde görüşmek üzere..





A.V.P.P.A Giriş


Merhaba,

Gönüllü bir eğitmen olarak avppa.blogspot.com adresi üzerinden bazı programları ayrıntılarıyla ve pratik bir şekilde nasıl kullanabileceğimizi anlatacağım. Tüm bunları öğrendiğimiz takdirde en doğru ve hızlı şekilde program kullanmaya başlayacaksınız.

Bu bize ne kazandırır? İş hayatınızda veya hobi olarak her ne sebep ötürü olursa olsun işin doğrusunu, püf noktalarını ve akıcı olmayı öğretir. Tek beklentim konularımı takip eden sizlerden kafanızda soru işareti yaratan yerler hakkında yorum kısmından sorularınızı yöneltmenizdir. Kesinlikle her konu alakalı sorunun cevabını bulacaksınız. Son olarak her gönüllü veya eğitmen kişinin bir isteği olacaksa o da bir teşekkürdür.

Buradan alıntı yapan diğer blog sahibi arkadaşlara da sesleniyorum, her türlü alıntı yapabilirsiniz fakat lütfen kaynak belirtiniz çünkü buradan her aldığınız konu ilgilisi buradaki diğer konuları da görmek isteyebilir, bu sadece bir rica.

Teşekkürler
ad

Translate

r

Ayrıntılı ve pratik program anlatımı

A.V.P.P.A(Ayrıntılı ve Pratik Program Anlatımı). Blogger tarafından desteklenmektedir.

Tutulan Konular